A megfelelő autóműhely kiválasztás

Tudunk ajánlani partnereink közül

A megfelelő autóműhely kiválasztás

 

Az autónk javíttatásának helyszínét okosan kell megválasztani. Ez nem csak azért fontos, hogy gyorsan és olcsón megússzuk, hanem hogy az elkészült munka valóban jó is legyen.

 

Az új autóknál a szerviz műhely kiválasztása, nem is kérdés, mivel ebben az esetben még tart a garancia. Ilyenkor a márka szervizbe kell vinnünk, olyanhoz, akinek jogosultsága van az átvizsgálásra, vagyis a javítást pecséttel tudja igazolni, ami a kocsi szervizkönyvében kerül vezetésre. Itt általában gyári alkatrészeket használnak a javítás során, viszont a márka független szerelő műhelyek, kívánság szerint alkalmazhatnak felújított, illetve után gyártott alkatrészeket is, amik persze lényegesebben olcsóbbak.

 

A műhely kiválasztásánál, amikor elvisszük autónkat átnézetni, nézzünk körbe. Figyeljünk olyan apróságokra, mint például, hogy tesznek-e kárpitvédőt az ülésre, munkaruhában, vagy csak egy hétköznapi szerelésben folyik a munka, rendezett-e a munkaterület, nem a földön, szerteszét vannak a szerszámok. Tisztázzuk, hogy a javításért vállalnak-e garanciát. Kérjünk minden elvégzett munkáról, és a megvásárolt alkatrészekről egy igazolást, amivel ha probléma adódna, jogosan tudunk reklamálni. Mindig kérjünk előre árajánlatot, és állapodjunk meg egy határidőben is, amivel elkerülhetjük, hogy jó sokat várjunk a szerelés elvégzésére, illetve hogy a javítás után, egy sokkal nagyobb összeget kelljen kifizetnünk, mint amire számoltunk. A kapott számlán feltüntetett kiadásokat érdemes elmagyaráztatnunk, az alkatrészek költségeit és a javítási munkálatokat, így tisztában lehetünk azzal, hogy valójában miért is fizetünk.