Hogyan használjam az autóhitel-kalkulátort?

Bármikor jól jöhet a CASCO

Hogyan használjam az autóhitel-kalkulátort?

 

A legtöbben talán hallottak már a személyihitel-kalkulátorról. Azonban valószínűleg kevesebben tudják, hogy autóhitel esetén is lehet előzetes havi törlesztőrészletet számoltatni.

 

Az autó megvásárlása mindenképpen kisebb költségnek számít, mint mondjuk egy ház vagy lakás megvétele. Pláne igaz ez akkor, ha használtan szeretnénk gépjármű tulajdonához jutni. De ha egy jobb állapotban lévő autó tulajdonosai szeretnénk lenni, akkor ebben az esetben is megéri többet szánni a jövendőbeli „családtagra”. Ez pedig már egy olyan költség, amelyet a legtöbben nem fizetnek ki farzsebből. Erre való az autóhitel. Azt pedig, hogy mi a kinézett autóra milyen kölcsönt tudnánk felvenni úgy is kiszámolhatjuk, hogy nem várunk sort egy bankban sem. Online már több bank autóhitel-kalkulátora is elérhető. Ezek a kalkulátorok könnyen használhatóak, csak néhány információnak kell a birtokában legyünk. Be kell írnunk természetesen, hogy mekkora összeget szeretnénk felvenni és mennyi időre. Ezen felül pedig tudnunk kell az autó évjáratát és persze a gyártóját. Illetve fontos még feltüntetni azt is, hogy hazai vagy import autóról van-e szó. Egyébként persze nem csak személygépkocsira lehet autóhitelt felvenni, és azt is jelölnünk kell, hogy pontosan milyen fajta járműre igényelnénk a kölcsönt. Továbbá minden autóhitel sarkalatos pontja a CASCO biztosítás is, amelynek úgyszintén jelölni kell a típusát.

 

Az autóhitel-kalkulátor használata nem egy nagy ördöngösség. Azonban valóban tudnunk kell, hogy pontosan mit akarunk, ahogy a vásárolni kívánt jármű adatainak is birtokában kell lennünk. Ezek mellett azonban viszonylag pontos törlesztőrészletet számolhatunk magunknak online is.