Megéri-e használt autót vásárolni?

Fontos hogy honnan!

Megéri-e használt autót vásárolni?

 

Arra a kérdésre, hogy megéri-e használt autót vásárolni, nincs rövid válasz. Ugyanis az, hogy megfelel-e majd a számunkra egy használt autó, az attól függ, hogy mire szeretnénk használni, milyen igényeink vannak, és hogy milyen használt autót is akarunk vásárolni.

 

A használt autó vásárlását sokan lutrinak tartják. Akik így gondolják, azt mondják, hogy nem tudhatjuk, hogy előtte ki és hogyan hajtotta, milyen hibái voltak korábban, vagy hogy nincs-e olyan hibája, amely csak hosszabb vezetés közben mutatkozik meg. Azonban összességében elmondható, hogy a legtöbb használt autónál nincs ilyen probléma, főleg, ha megbízható helyről vásárolunk, és ha hajlandóak vagyunk kicsit többet költeni rá. És, hogy mennyi az a kicsit több? Alapjáraton 1 és 2 millió forint között már valóban jó autót lehet kapni, amellyel minden bizonnyal semmi baja nem lesz az új tulajnak. Persze mindez igaz akkor, ha az autót hétköznapi használatra szánjuk. Családi autónak tökéletesen megfelelhet egy használt autó, hiszen az ő igényeiket maximálisan ki tudja majd elégíteni ez is. Persze még ilyen esetekben sem árt a szerelő ismerősünkkel menni vásárolni, hogy valóban jó üzletet tudjunk kötni.

 

A használt autó vásárlása tehát lehet nagyon jó üzlet, ha egy megbízható hétköznapi használatra szánt autóval szeretnénk gazdagodni. Persze mint mindig, ilyenkor is érdemes kicsit többet költenünk, ha valóban jó árut szeretnénk kapni. De gondoljunk arra, hogy az új autó árához képest még mindig sokkal kevesebbet kell fizetnünk a talán ugyanolyan jó állapotban lévő gépkocsiért!