Mit kezdjünk a roncsautóval?

Elszállítjuk, ha roncs, ha nem

Mit kezdjünk a roncsautóval?

 

Egy ütközés vagy más baleset esetén annyira totálkárossá válhat az autónk, hogy azzal már nem lehet mit kezdeni. Egy ilyen autót nem lehet vezetni, sem eladni, de akkor mihez kezdjünk vele?

 

Bárkivel előfordulhat, hogy saját vagy önhibáján kívül balesetet szenved, ütközik valakivel vagy valamivel, és ebből kifolyólag használhatatlanná válik az autója. De persze az is előfordulhat, hogy egy személygépkocsi azért válik roncsautóvá, mert egyszerűen már annyira régi, hogy az nem kell senkinek, talán már be sem indul. Ebben az esetben nagyon nehéz megszabadulni az autótól. És még nehezebb pénzt kapni érte. Nem beszélve arról, hogy ha halogatjuk az autón való továbbadást, akkor csak mi fázunk majd rá, hiszen az ilyen autót ki kell vonni a forgalomból, ami további költségekkel jár, addig pedig nyilván nem szeretnénk adót fizetni a már nem is használt autónk után. Ilyenkor akkor járhatunk a legjobban, ha az autófelvásárlással foglalkozó cégek közül választunk. Ők ugyanis hajlandóak lesznek pénzt adni a leharcolt autóért is, ráadásul általában ingyenesen el is szállítják azt, és akad olyan cég is, amelyik a forgalomból való kivonással járó ügyintézést is magára vállalja, amennyiben azt az autó állapota valóban indokolttá teszi.

 

Roncsautó esetén mindenképpen megéri autófelvásárlóval venni fel a kapcsolatot, hiszen ezáltal tudunk a leggyorsabban megszabadulni a gépjárművünktől. Ráadásul az ügyintézést is nagyban megkönnyíthetjük így.