Mit tegyen, ha autóra van szüksége?

Ha autót bérelne, mi tudunk segíteni

Mit tegyen, ha autóra van szüksége?

 

Autókölcsönzésre bárkinek szüksége lehet, belföldön és külföldön egyaránt. Belföldön, ha a sajátunk szerelőnél van, vagy épp autóváltás közepette állunk, külföldön pedig nyaralásokon, üzleti úton, vagy csak egy hétvégi kiruccanáson.

 

Az autó bérlés során több dolgot is figyelembe kell venni, hogy ne érezzük átverve magunk. Először is fontosak a költségek. Ez függ pár tényezőtől, mint a bérlés időtartama, és hogy milyen kategóriába tartozó járművet is választunk. Az is számít, hogy van-e előre foglalásunk, és ezt mi magunk intéztük-e, vagy egy irodán keresztül. Az ár meghatározására, nincs külön szabály, ez függ cégenként és országonként is. Az idő azért meghatározó, mivel általában az egy hét olcsóbb mondjuk, az 5napnál. Ezenfelül az összeg emelkedhet még, a hétvégék és az ünnepek miatt. Plusz költséget számolhatnak fel azért is, hogy a kölcsönző az általunk kért időpontba nyitva van-e, vagy csak miattunk kell kinyitnia, valamint hol történik az átadás és átvevés, valamint ha kötünk biztosítást, ez is milyen szintű.

 

Az árat még emelheti a GPS, gyerekülés, tetődoboz vagy hasonló kiegészítők igénybevétele. Érdemes az utazás során előre lefoglalnunk az autót, a legtöbb autókölcsönzőnél nem kérnek foglalási díjat, így bármikor elállhatunk a megállapodástól, így nem is ér bennünket anyagi kár. A foglalást elintézhetjük interneten keresztül, és ha megérkeztünk, utána érdeklődhetünk, hogy máshol kapunk-e jobb ajánlatot. Ha lehet, inkább tartózkodjunk a reptéren való bérléstől, mivel ezek komoly összegeket kérnek. Inkább a leszállás után válasszuk a buszt, vagy a taxit és valahol a városon belül intézzük csak a bérlést.