Mivel tud többet nyújtani egy márkaszerviz?

Drágább, de megérheti

Mivel tud többet nyújtani egy márkaszerviz?

 

Amikor valami probléma van az autóval, akkor azt meg kell oldani. Ehhez sokan saját maguk kezdenek hozzá, mások szervizbe viszik az autójukat, a legigényesebbek pedig márkaszervizt választanak. De mivel tud többet nyújtani egy márkaszerviz a hagyományos autószerviztől?

 

A márkaszervizek nem a leglátogatottabb szervizek. Ez pedig azért van így, mert sokkal magasabb árakon dolgoznak, mint az egyszerű szervizek. Persze ennek ők is a tudatában vannak, ahogy annak is, hogy sokaknak egyszerűen nincs pénzük megfizetni a nagyobb összegeket, vagy ha éppen ki is tudnák rá szorítani, inkább nem teszik, hiszen lenne annak a pénznek jobb helye is. Azonban, mint általában, a magasabb ár magasabb minőséggel is jár. Egy márkaszervizben ugyanis elsősorban valóban tapasztalt és nagyobb szaktudással rendelkező szerelők dolgoznak, akik összeszokott csapatot alkotnak. Az ilyen szintű szakértelem pedig pénzbe kerül, hiszen folyamatos továbbképzéseket igényel. Ezen felül pedig tulajdonában vannak a márkához és az egyes típusokhoz kiadott szervizkönyveknek is, amelyek segítségével könnyebben tudnak dolgozni. És, hogy mit is fizetünk még meg, ha márkaszervizt választunk? A szerviz felépítését és berendezését, amely pénzbe kerül. De pénzbe kerül az is, hogy a legmodernebb szerszámok állnak rendelkezésre. Egy márkaszervizben nincsenek olyan munkák, amelyeket sejtések alapján végeznek el. És csak olyan munkát végeznek el, amire az ügyfél rábólintott. Alkatrészből pedig sosincs hiány, hiszen a tételek legnagyobb hányada a központi raktárban van, és egy napon belül elérhető.

 

Mindezek miatt megéri tehát márkaszerviz mellett dönteni akkor is, ha már lejárt a garancia az autónkról. Lehet, hogy mélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk egy ilyen szerviz esetében, de legalább biztosak lehetünk abban, hogy nem vernek át, és a munka, amit kiengednek a kezeik közül, az kifogástalan lesz.